Trouwen in Griekenland met Monique en Evert-Jan

Het verslag van onze eerste echte buitenland bruiloft! Monique en Evert-Jan hadden ons al vroeg benaderd want ze gingen trouwen in Griekenland! Ze zouden met een groep familie en vrienden naar Lefkas gaan voor een week en dan op donderdag trouwen.

trouwen in griekenland

Op die mooie donderdag werd ik door Marco afgezet bij Monique in Vasiliki. Daar zat ze bij de kapper die geheel ambachtelijk met föhn en krulborstel haar haren krulde.

Op de rechterfoto zie je Brigitte, de weddingplanner uit Nederland die gespecialiseerd is in trouwen in Griekenland. Ze leeft bijna op de eilanden zo vaak doet ze daar bruiloften! Het was ook erg gezellig met Brigitte en ik was onder de indruk van haar Grieks en haar contacten overal. Iedereen kreeg een hug en een praatje. Ook vertaalde ze natuurlijk continue alle vragen en goede wensen van Griekse voorbijgangers en deed ze de vertaling van de voltrekking van het huwelijk door de loco burgemeester van Lefkas.

We vertrokken snel naar het huisje om de jurk aan te trekken. Ik heb hem op de veranda gefotografeerd en toen kon ie aan. Er was prachtig licht in het huisje, dat was super!

Kijk dat zijn nog eens mooie uitzichten uit je huisje als je gaat trouwen in Griekenland! We hadden echt schitterend weer die dag. Maar als het regende kon de bruiloft ook een dagje vroeger of later worden. In Griekenland zijn ze heel flexibel! Kun je je echt niet voorstellen hier in Nederland.

Marco was ondertussen bij Evert-Jan en Janne (dochtertje van M & E) en had al een onvergetelijke indruk achtergelaten bij Janne.

kinderen bruiloft lefkas

kinderen bruiloft lefkas

kinderen bruiloft lefkas

kinderen bruiloft lefkas

Een prachtige mooie eerste blik volgde die ook wel wat emoties losmaakte bij iedereen die erbij was. Nou is dat niet heel raar. De weken voor de bruiloft van Monique en Evert-Jan hadden een heftige turn gekregen door de gezondheid van de vader van Monique. Om een lang verhaal kort te maken, hij had 3 weken voor de bruiloft nog op de IC gelegen en het was tot het laatste moment onzeker of de bruiloft en de reis wel zouden doorgaan. Je kunt je voorstellen dat die week in Lefkas dubbele blijdschap heerste!

eerste blik emoties bruiloft griekenland

eerste blik emoties bruiloft griekenland

eerste blik emoties bruiloft griekenland

eerste blik emoties bruiloft griekenland

We hadden al vroeg inzage gekregen in hun superprogramma van de dag, iets wat nog helemaal geheim was voor de rest van de genodigden. We zouden gaan varen op een mooi jacht naar een mooi strand waar de ceremonie zou plaatsvinden. Daarna weer met het jacht verder varen met genoeg tijd voor zwemmen en zonnen!

boottocht trouwen in griekenland

Iedereen vertrok daarna naar Nidri waar de genodigden eindelijk doorhadden wat ze gingen doen. We verzamelden bij een prachtig schip! Toen iedereen er was kwam het bruidspaar met Janne en Daan ook aanlopen, super gezicht! En iedereen die hen toejuichde was ook echt een tof moment.

bruidspaar met kinderen griekenland

aankomst bruidspaar griekenland

boottocht trouwen in griekenland

hapjes trouwen in griekenland

boottocht lefkas bruiloft

Met de boot vertrokken we en voeren we langs het eiland van Onassis naar de K-Beach Bar waar het huwelijksprieeltje klaarstond.

weggeven van de bruid griekenland

boottocht trouwen in griekenland

De ambtenaar liet er geen gras over groeien en trouwde hen in krap 10 minuten! Dat schijnt ook weer normaal te zijn hier. Maar op zich was dat helemaal niet erg, want het was behoorlijk heet dus we verplaatsten ons snel naar een prachtige grote tipi-achtige lounge tent waar een heerlijk briesje doorheen waaide. Met de favoriete cocktail van M & E, een limoncello met citroen ijs-drankje, proostten we op het paar! IJstaart en felicitaties volgden!

griekse bruiloft lefkas

ringen bruiloft lefkas

ringen bruiloft lefkas

mimosa bruiloft griekenland

kinderen bruiloft lefkas

Hierna vertrokken we weer met de boot om een stukkie te varen. Na een half uur gingen we voor anker in een klein baaitje en ja hoor, de bruidegom liep al in zijn zwembroek! Time to swim!

Ondertussen werd een fijne lunch klaargezet op het achterdek en kon iedereen in bikini en zwembroek aanvallen.

uitzicht bruiloft griekenland

boottocht trouwen in griekenland

uitzicht bruiloft griekenland

zwemmen bruiloft griekenland

blote voeten bruid

Na nog wat snorkel en relaxtijd vertrokken we en voeren we naar een klein dorpje voor nog wat relaxte foto’s in de oude straatjes.

Eigenlijk stond iedereen verbaasd dat het toen alweer laat was geworden maar helaas, de dag ging heel snel voorbij. Het was ook zo genieten op het water.

ringen bruidspaar griekenland

schoenen bruidspaar griekenland

Tja, trouwen in Griekenland mag dan heel bijzonder zijn, maar als kind kun je echt geen speeltuin voorbijlopen!

speeltuin bruidspaar

boottocht trouwen in griekenland

Terug in Nidri verzamelde iedereen zich bij restaurant Pinewood waar we heerlijk Grieks hebben gegeten en lekker gedanst op de traditionele syrtaki muziek. Een aantal mooie speeches verwoorden de gevoelens die iedereen die dag had. Die van dankbaarheid bovenal!

uitzicht bruiloft griekenland

trouwdiner bruiloft lefkas

stukje bruiloft griekenland

bruidspaar bruiloft lefkas

trouwdiner bruiloft lefkas

syrtaki trouwen griekenland

dans lefkas bruiloft

boeket gooien bruiloft griekenland

boeket gevangen bruiloft griekenland

Monique, Evert-Jan en familie en vrienden, bedankt voor deze onbetaalbare dag! Geniet van jullie trouwdagverslag! Ere wie ere toekomt!
Kleding Bruid: Honeymoonshop
Ringen: Rings2connect
Weddingplanner: De Griekse Bruiloft, Brigitte van Rijn
Boot: MS Christina
Trouwlocatie: K Beach Bar

andere blogs die je misschien leuk vindt:

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>