Gezinsfoto Utrecht

Wat draag je nou eigenlijk met een photoshoot? – Kleding tips

Daar sta je dan, voor de spiegel. Je hebt al een heleboel outfits aan gehad, maar nogsteeds weet je niet wat je aan gaat doen voor je geplande photoshoot. Het is ook best moeilijk. Je wilt natuurlijk wel het beste uit jezelf halen!
Nou, komt dat goed van pas dat ik jou wat kleding tips mee kan geven! Hieronder vind je tips wat super leuk is om te dragen tijdens een photoshoot en wat absoluut niet.

1. Kleur

Denk eerst goed na over de locatie die je hebt afgesproken. Bevindt de photoshoot zich in het bos? In de stad? Op het strand? Bij elke locatie heb je bepaalde kleuren die je kunt dragen waardoor je er bij elke foto uit spat! Denk bijvoorbeeld aan geel of roze op het strand en groen of rood in de stad. Je kan er alle kanten mee op!
Wil je rustige foto’s? Kies dan kleding waarvan de kleur mee blend in de omgeving. Een beige of okergele trui in een herfstig bos kan zeer zweervolle en een rustige uitstraling creëren.

2. Print

Een leuk printje is nooit verkeerd. Kom vooral aanzetten met je dierenprintje of geblokte shirt! Houdt wel in de gaten dat een dun gestreepte print er niet mooi uit ziet op foto’s. Dus laat die gestreepte broek maar thuis! Een printje in de foto kan het beeld al snel lekker speels maken.
kinderfotografie portretfotografie portretfotograaf kleding tips

3. Pas je aan bij de omgeving

Het is raar om slippers te dragen als je een photoshoot gepland hebt midden in de stad. Houdt rekening met de omgeving waar je je in bevindt. Shoes matter!

4. Kleuren palette

Als het een familie fotoshoot is, kan het leuk zijn om een kleuren palette af te spreken. Laat dit alleen niet uit de hand lopen! Houd het rustig en breng de afgesproken kleur(en) bijvoorbeeld terug in een hoed of een armband. Als iedereen een blauw shirt aan doet is het één hele blauwe vlek en dat wil niemand!
Gezinsfoto Utrecht portretfotografie familiefotografie kleding tips

5. Haar

Doe iets leuks met je haar! Draai je haar in een knot of in een vlecht en voor de mannen, probeer je haar is op een andere manier te stylen met gel! Een leuke outfit kan alleen nog maar nog leuker worden met een toffe haarstyle.
portretfotografie portetfotograaf kleding tips

6. Accessoires

Accessoires, altijd leuk! Een pet of een hoed kan een foto meer dementie geven. Ook kan het de aandacht meer naar jou trekken als er veel gebeurt op de achtergrond. Als je van plan bent een zonnebril mee te nemen, check dan wel even of er geen reflectie in zit anders zien we wie de foto’s aan het maken is in de weerspiegeling haha.

7. Tekst op je shirt

Vermijd elke soort tekst op je shirt! Vooral als het lettertype nogal erg groot is. Je wilt niet dat je shirt alle aandacht van je aftrekt omdat er tekst op staat! De enige keer dat tekst op een shirt wel toepasselijk kan zijn is wanneer het aansluit bij de omgeving waar je bent.

8. Wees jezelf

Trek een outfit aan waar jij je comfortabel in voelt! Je bent mooi zoals je bent! Als jij je niet prettig voelt in jouw gekozen outfit, dan merk je dat ook aan je houding en gezichtsuitdrukking. Daar worden de foto’s helaas niet mooier op! Blijf jezelf, daarmee haal je het beste uit jezelf naar boven.
portretfotografie loveshoot kleding tips

andere blogs die je misschien leuk vindt:

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>