Trouwen in Corona tijd: 5 toptips van een weddingplanner

Locaties, trouwfotografen, bruidsjurken, bruiloftskaartjes, de lekkerste taart uitzoeken: zo'n bruiloft organiseren is een flinke klus! Corona heeft de uitdaging nóg een stapje moeilijker gemaakt. Wij spraken Weddingplanner Inge (@amazinge_weddingplanner) over de uitdagingen, tips en hoe een weddingplanner in je team de boel een heel stuk makkelijker kan maken.

Trouwen in de Corona tijd: hoe doe je dat? Want met geruchten van een tweede golf wordt het weer spannend. Er zijn 3 mogelijkheden voor een bruiloft.

  1. Elopement: huh wat? Voor diegene die er niet van gehoord hebben: trouwen met zijn tweeën. Dat doe je toch altijd zou je denken, maar we bedoelen hierbij ook echt alléén met zijn tweeën. Bij een elopement trouw je zonder gasten erbij. Voor een wel heel intieme bruiloft. In Amerika is het een opkomende hit. Bijkomend voordeel is dat het super corona proof is. Alleen de trouwambtenaar moet wel even getest worden.
  2. Kleine bruiloft: onder de 30 gasten. Mocht er toch een tweede golf komen dan is er een kans dat bruiloften onder de 30 personen gewoon door mogen gaan, mits er aan de 1,5 meter afstand kan worden voldaan.
  3. Grote bruiloft: Jippie! Na 1 juli mag het weer. 100 gasten binnen en bij sprake van een buitenbruiloft zelfs 250 gasten! Maar met een grotere bruiloft komen er ook grotere uitdagingen.

Mocht je een grote bruiloft kiezen, dan is er dit jaar een extra uitdaging. Want wat nou als de maatregelen verscherpt worden door een tweede Corona golf? Kun je de bruiloft dan verzetten? Weddingplanner Inge heeft op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je bruiloft!

 

1. Flexibiliteit & Voorwaarden: Een goede voorbereiding is het halve werk.

Juist nu is het extra belangrijk om de flexibiliteit en voorwaarden van je leveranciers (fotograaf/visagist/locatie/catering) te checken. Kunnen de diensten kosteloos verzet worden? En is hier een verlooptijd voor? En in het ergste geval; zijn er annuleringskosten? Vraag hiernaar en laat het vervolgens bevestigen per mail.

2. Gevolgschade: For better or for worse. Prepare yourself for the worst!

Haal je bruidsjurk direct op wanneer deze nog in de winkel op je hangt te wachten. Mocht de bruidswinkel failliet gaan door Covid-19 dan is het fijn om je jurk in huis te  hebben (of in het huis van een goede vriendin zodat je partner deze niet per ongeluk tegenkomt). Het vermaken van je bruidsjurk kan ook door anderen worden gedaan. Scheelt weer stress en onzekerheid.

3. Trouwen in kleine kring : Save the party for later.

Als je hoe dan ook wilt trouwen, ondanks de 1,5 afstand regel en de andere maatregelen die er genomen moeten worden, dan kunnen jullie er ook voor kiezen om jullie bruiloft te vieren in kleine kring en over een aantal maanden een groot feest te plannen als er versoepelingen zijn.

4. Give yourself some space: Denk goed na over de 1,5 meter afstand.

Niet alle locaties zijn geschikt voor deze afstandsregel, het is dus belangrijk om dit goed  te checken op jullie locatie. Hoeveel gasten kunnen er bij de ceremonie aanwezig zijn? En hoeveel gasten bij een zittend diner?

5. Boek een Weddingplanner: je ultieme bondgenoot in Coronatijden!

  • Ook het uitstellen of verplaatsen van je bruiloft gaat een heel project zijn. Misschien wil je dit regelen met een weddingplanner, het organiseren en managen van een bruiloft is hun dagelijkse business, zij weten als geen ander wat de laatste ontwikkelingen zijn en waar je rekening mee moeten houden.
  • Ook fijn: minder stress! Een weddingplanner is je ultieme teamgenoot: zij zijn een vertrouwenspersoon die je moed in kunnen praten en waarmee je kunt sparren, maar ook die je kan vertrouwen in het geval het allemaal spannend wordt. Fijn om een beetje psychologische ondersteuning te hebben van iemand die weet wat wel en wat niet mogelijk is voor je bruiloft.
  • Een vraag die je zelf misschien niet altijd durf te stellen 'Kan er nog iets aan de prijs gedaan worden?', maar wat voor een weddingplanner een stuk gemakkelijker is. Hij of zij kan onderhandelen namens jullie als bruidspaar. Inge weet uit ervaring dat zij door scherpe onderhandelingen zichzelf ruim heeft terugverdiend voor het bruidspaar.

Wie is AmazInge?

Hoi, ik ben Inge! Het gezicht achter AmazInge.

Je had de woordgrap vast al door, amazing & Inge in één woord samengevoegd. Ik zorg er graag voor dat jullie bruiloft, feest of event amazing is, en dat is voor iedereen anders.

Of je groots wilt uitpakken, of de voorkeur geeft aan een intieme setting; ik doe mijn uiterste best om jullie zorgeloos te laten genieten van (de voorbereidingen van) jullie bruiloft, feest of event en de periode daarna.

Naast dat ik veel energie krijg van organiseren, streef ik altijd naar het beste. Want áls je iets doet, moet je het goed doen vind ik. Kleine dingen maken het verschil, zoals de details. Want ik geloof erin dat details het verschil maken tussen ‘wel aardig’ en fantastisch.

Benieuwd? Klik hier om de website te bezoeken!

andere blogs die je misschien leuk vindt:

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>