De ultieme trouwdag survival kit – 25 dingen die je in de buurt wilt hebben

 

Wij houden wel van imperfectie, niets menselijks is ons vreemd, niet waar? Maar voor een trouwdag kun je toch zenuwachtig worden. Hoe relaxt je normaal gesproken ook bent. Geen enkel probleem. Een goede voorbereiding is het halve werk om jullie ook op je trouwdag helemaal zen te laten zijn.

Deze trouwdag survival kit lijst staat vol handige dingen die we regelmatig tegen kwamen op de bruiloften waar we fotografeerden.

Mijn advies: Lees hem rustig door en vraag je bij elk punt af of je er stress van zou hebben als je in die situatie kwam op je bruiloft en je had dat ene ding niet bij je.

Geen stress? Lekker laten liggen, dan heb jij dat helemaal niet nodig en dat levert gewoon extra momentjes op mocht die situatie zich voordoen op je bruiloft.

Wel stress? Dan heb je hier een kant en klaar inpak lijstje om je bruidsmeisjes of ceremoniemeester te vragen bij hun te dragen. You’re welcome!

Trouwdag Survival Kit

 1. Hakbeschermers – Lekker wel op je hakken het grasveld in, omdat het kan!
 2. Naaisetje – Natuurlijk het naaisetje. Op 90% van de bruiloften wordt er last-minute nog wel wat vastgezet of losgemaakt, zorg dus dat je een fijne set bij je hebt.
 3. Nagellak & topcoat – Voor de nagels, maar natuurlijk ook om ladders te redden.
 4. Makeup – Je make up bijwerken in de juiste kleur is fijn, overleg met je visagiste hoe alles bij te werken en wat je overdag nodig zult hebben.
 5. Haarlak – Voor weerbarstige plukjes die je in de weg gaan zitten.
 6. Schuifspeldjes – Voor als de haarlak het niet red.
 7. Blaren pleisters en gewone pleisters – You never know, en als echte back up misschien ook nog heerlijke schoenen zonder hakken.
 8. Water en muesli repen – Je zult niet het eerste bruidspaar zijn dat vergeet te eten in de drukte. Goed voor je zelf zorgen zodat je optimaal kunt genieten!
 9. Veiligheidspelden – Kun je nooit genoeg van hebben, soms handiger dan naaien.
 10. Mints – Fijn fijn, een frisse zoen!
 11. Deodorant – Voor een fris gevoel.
 12. Tanden floss – For obvious reasons.
 13. Rietjes – Drink met een rietje om je lippenstift mooi te houden.
 14. Paracetamol – Je favoriete merk voor het geval dat.
 15. Pincet – Losse nepwimpers zet je zo weer vast met een pincet, maar ook handig voor splinters.
 16. Lippenbalsem/ lipgloss – Zachte lippen voor veel kisses.
 17. Vlekkenkit – Vlekken op je jurk, ach dat hoort er ook een beetje bij toch? Veel van onze bruiden laten trots zien aan het einde van de dag hoe vuil hun jurk is geworden. Een teken dat ze goed genoten hebben. Maar vind je het toch gaaf om je toffe jurk mooi te houden dan kun je aan je bruidsmode zaak vragen hoe je de vlekken er het beste uithaalt en daar op voorbereid zijn. Elke stof reageert weer anders. Een droge doek is een veilige optie en ook een wit krijtje eroverheen doet wonderen voor kleine vlekjes.
 18. Paraplu – We wonen nu eenmaal in Nederland dus maak van de nood een deugd en investeer in een leuke set paraplu’s voor jezelf en je trouw team in de thema kleuren of doorzichtig. Neem niet van die bolle plu’s, dan kunnen we de gezichten eronder niet meer zien (en fotograferen).
 19. Zonnebrand – Als je trouwt in de zomer kan dit je behoeden voor een pijnlijke nacht met rode konen.
 20. Muggenspray – Trouw je buiten, dan kan dit zomaar heeeeel handig zijn.
 21. Tampon – Wederom, we zijn mensen en ja dat hoort er dan af en toe bij.
 22. Telefoon oplader – Tenzij je natuurlijk helemaal unplugged gaat die dag. Laat het bellen dan aan de ceremoniemeester en weddingplanner over, die zorgen er helemaal voor dat alles goed komt!
 23. Tissues (droog) – Het kan gebeuren dat er blijde tranen vloeien die dag.
 24. Tissues (nat) – Plakhandjes worden zo weer fris en schoon, ook zonder water in de buurt.
 25. Lenzen druppels of brillendoekjes – Wij zorgen voor fantastische scherpe herinneringen aan de muur, zorg jij voor een heldere blik op je trouwdag!

andere blogs die je misschien leuk vindt:

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>